Samsung sezgisel kontrol sistemi patenti aldı

0 yorum



Samsung sezgisel kontrol sistemi patenti aldı:
Özellikle son birkaç yıldır teknoloji üreticilerinin patent kavgaları gerçekten haberlerimizin önemli bir kısmını oluşturur oldu. Hatta patent konusunda uzman firmaları da burada yayınladığımız haberimizde sizlere aktarmıştık. Samsung'un da adı şimdilerde yeni bir patentle anılıyor.

Sezgisel verilerden yararlanılarak mobil aygıtları kontrol etme işlemi gerçekleştirilmesi konusunda Samsung çalışmalar yapıyor olacak ki, bu tarz bir patentle ilgili haberleri şu sıralar önemli yabancı teknoloji kaynaklarının gündemini oluşturuyor. Gözlük şeklindeki kontrol mekanizması az önce de belirttiğimiz gibi Samsung'un mobil cihazlarıyla uyumlu şekilde olması gerekiyor.





Telefonda bu özelliğin kullanılabilmesi için ivme ölçer ve jiroskop desteğinin olması gerekiyor. Bu iki sensör zaten birçok akıllı telefonda standart olarak sunuluyor. Yazılım desteği sayesinde bir şekilde algılardan veriler elde ederek bu şekilde kontrol mekanizması oluşturup akıllı telefonu kontrol altına almanızı sağlıyor.

Şimdilik böyle bir teknoloji ne kadar kullanılır ya da kullanılabilir bilemiyoruz. Fakat bu patenti almış olması teknolojiyi ortaya çıkarıp, geliştireceği ve ileride bir cihazla birlikte piyasaya sürmesi gerekmez. Sadece ilerde böyle bir teknoloji üzerine eğilecek bir firmanın önünü kesmek ya da patenti satmak için bile yapmış olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright 2007-2012 Weblix